Aanbieding!

Denk-Inn Filosoferen met kinderen/jongeren 9-16 jaar NVvTO

25,00 10,00

  • Aanbieding geldt voor kinderen van leden van  NVvTO 
  • 30 minuten in de periode mei-juni
  • Locatie: Denklus online
  • Kinderen/jongeren: leeftijd 9-16 jaar
  • Thema: stel een vraag met waarom?
  • Vanwege de grote belangstelling zijn er 10 extra sessies beschikbaar gesteld!

Wissen

Denk-Inn filosoferen met kinderen/jongeren 9-16 jaar 

Denk-Inn filosoferen met kinderen/jongeren 9-16 jaar is kort onderzoekend filosofisch gesprek. Een gesprek dat jij , samen met 2 vrienden of vriendinnen,  kan voeren met kinderfilosoof Karin Glaubitz.  Gedurende 30 minuten mag jij met jouw vrienden of vriendinnen te gast zijn. Denken doe je samen met Karin door vragen te stellen en te praten over een onderwerp uit jouw dagelijks leven. Dat is de filosofie in het alledaagse! Waarom heb je schoenen aan? Eet jij altijd een ontbijt?  Is dat altijd hetzelfde? Kan het anders? Waarom vier jij feest?  Waarom is  dat zo? Doe jij dat ook zo? Hoe doe jij dat? Waarom doe je dat? Moet dat ook altijd?  Wat is licht? Is het overal? Hoe werkt het? Moet een dokter altijd iedereen beter maken? Dat zijn heerlijke vragen! Over al deze vragen kan je filosoferen met Karin

Lees meer over 10+

Lees meer over jongeren 12-16 jaar

Denk-inn sessie filosoferen met kinderen/jongeren 9-16

Ook dit seizoen  gaat Karin Glaubitz van Denklus online filosoferen met kinderen in de Denk-inn. Van te voren kan jij een tijdstip kiezen waarop je samen met twee andere kinderen  online wil komen nadenken . Je mag zelf een onderwerp kiezen voor jouw persoonlijke Denk-inn. Dat doe je door een waarom-vraag van te voren te stellen aan Karin.

Aanmelden

Het werkt zo: Schaf één sessie aan via de webshop, vul bij notities een paar data en tijden waarop jij en je vrienden of vriendinnen zou willen afspreken in een online-denk-inn. Karin neemt via het door jou opgegeven mailadres contact met jou op om een datum en tijd te kiezen.
Vul ook je naam in. En schrijf bij de afrekening bij de notities een paar zinnen over jezelf en  een vraag waarover je wilt praten let op! Maak een vraag die begint met waarom.  Over deze vraag gaan we dan samen denken op het te plannen tijdstip.  Je hoeft niets bijzonders te weten of te kunnen. Lekker ontspannend een interessant denkgesprek. Dat geeft jouw denken handen en voeten!

 

Voorbereiding

Vul bij de aanmelding je eigen naam in, je leeftijd en de vraag waarover jij wilt praten. En verder hoef je niets te doen.

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan? Filosoferen thuis kan met dit leuke ingesproken verhaal. Er zijn ook vragen en creatieven opdrachten bij. Het gaat over dieren die verzamelen voor de winter.

Voorbeeld filosoferen thuis over het varkentje 

voorbeeld over verzamelen voor de winter

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.