Denk-Inn Filosoferen met kinderen 9-12 jaar online

3,50

  • 21 December 2020
  • 20 minuten tussen 11.00 en 16.00 uur:
  • Locatie: online of in de praktijk van Denklus Capelle a/d IJssel
  • Kinderen: leeftijd 9-12 jaar
  • Thema: stel een vraag met waarom?
  • Let op:  kies optie uit het keuzemenu aantal deelnemers (1t/m 7 )voor het tijdstip.
  • UITVERKOCHT

Wissen

Denk-Inn filosoferen met kinderen 9-12 jaar 

Denk-Inn filosoferen met kinderen 9-12 jaar is een één op één kort onderzoekend filosofisch gesprek. Een gesprek dat jij kan voeren met kinderfilosoof Karin Glaubitz. In samenwerking met  bijvoorbeeld een bibliotheek,  school of museum maakt Karin een speciale denk-praat hoek helemaal alleen voor jou op afspraak. Gedurende 20 minuten mag jij te gast zijn in deze denkhoek. Denken doe je samen met Karin door vragen te stellen en te praten over een onderwerp uit jouw dagelijks leven. Dat is de filosofie in het alledaagse! Waarom heb je schoenen aan? Eet jij altijd een ontbijt? Welke weg loop jij naar school? Is dat altijd dezelfde. Waarom vier jij kerstfeest? Over al deze vragen kan je filosoferen met Karin :Waarom is dat zo?  Doe jij dat ook zo? Hoe doe jij dat? Waarom doe je dat? Moet dat ook altijd? Dat zijn heerlijke vragen!

Denk-inn sessie filosoferen met kinderen 9-12

Op 21 December gaat Karin Glaubitz van Denklus online filosoferen met kinderen in de Denk-inn. Van te voren kan jij een tijdstip kiezen waarop jij wil komen nadenken met Karin. Je mag zelf een onderwerp kiezen waarover je graag wil denken in de Denk-Inn. Dat doe je door een waaromvraag te stellen waarover jij zelf met Karin na wil denken.

Aanmelden

Kies in het menu bij aantal deelnemers een getal uit de aangegeven reeks.  1 is het vroegte tijdstip en 7 het laatste.  Als je het cijfer kiest zie je de tijd eronder staan. Kies een tijd in die jij wil komen.
Vul je naam in. En schrijf bij de afrekening bij de notities een paar zinnen op over jezelf. Schrijf ook bij notities een vraag op waarover je wilt praten let op! Maak een vraag die begint met waarom.  Over deze vraag gaan we dan samen denken op 21 december.  Je hoeft niets bijzonders te weten of te kunnen. Lekker ontspannend een interessant denkgesprek. Dat geeft jouw denken handen en voeten!

 

Voorbereiding

Vul bij de aanmelding je eigen naam in, je leeftijd en de vraag waarover jij wilt praten. En verder hoef je niets te doen.

 

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan? Filosoferen thuis kan met dit leuke ingesproken verhaal. Er zijn ook vragen en creatieven opdrachten bij. Het gaat over dieren die verzamelen voor de winter.

Voorbeeld filosoferen thuis over het varkentje 

voorbeeld over verzamelen voor de winter

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.