Aanbieding!

Filosoferen met kinderen met prentenboeken NVvTO

45,00 15,00

  • DEZE AANBIEDING geldt voor leden van NVvTO 
  • Data: 11/5, 25/5, 1/6
  • Dinsdagavonden 3x  20.00-20:45
  • Locatie: Online/Zoom
  • Doelgroep: volwassenen/leden van Nederlandse Vereniging voor ThuisOnderwijs
  • Thema: wisselend
  • Maximaal 10 deelnemers
  • Nog 2 plaatsen beschikbaar VOOR BOVENSTAANDE DATA;
  • voor extra aanbod kijk op extra aanbod

Wissen

Filosoferen met kinderen 

Kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al veel vragen over van alles en nog wat. Vaak blijven ze doorvragen ook al geeft een ouder een snel antwoord. Kinderen zijn vaak niet op zoek naar antwoorden maar willen graag over iets nadenken. Ze proberen dat hardop te oefenen, en dat doen ze niet voor niets! Hoe meer ze oefenen en daar ook de ruimte voor krijgen hoe makkelijker het ze afgaat. Dat betekent een brede ontwikkeling voor je kind. Het kind leert steeds nieuwe dingen te onderzoeken en zelfstandig te denken. Het leert  zich beter te uiten verbaal en ook sociaal. Het leert ook allerlei verschillen tussen mensen, situaties en dingen te herkennen en te onderzoeken. Kortom je kind houdt een open mind en zal sneller, makkelijker en meer dingen leren en vaardigheden ontwikkelen.

Sessies filosoferen met kinderen met prentenboeken

In de sessies “filosoferen met kinderen met prentenboeken” Leer je op speelse wijze meer uit een kinderboek te halen.  We onderzoeken per sessie een speciaal kinderverhaal met beelden, doen oefeningen in gespreksvoering en we maken een creatieve opdracht. Met   een prachtig prentenboek kruipen we in de huid van het kind, of in onze eigen kinderhuid! Deelnemers oefenen ook een open, vragende houding naar kinderen. Zij leren hoe zij open vragen kunnen stellen over  wisselend thema’s.  Zij leren denkvragen te herkennen en te onderscheiden van anderen soorten vragen. Deelnemers krijgen themagericht materiaal aangeboden waarmee ze met hun kind ook zelf aan de slag kunnen. Denklus biedt verhalenstof, spelletjes, actualiteiten en creatieve opdrachten per leeftijdsgroep. En je leert zelf een vragenpad op te stellen aan de hand van een kinderboek.

Lees verder

Filosoferen met kinderen  over wisselende thema’s

In 2021 organiseert Denklus speciaal voor de leden van de Nederlandse Vereniging voor ThuisOnderwijs speelse on-line sessies filosoferen met kinderen met prentenboeken. De workshop bestaat uit 3 sessies van 20.00 -20.45 en gaat over wisselende thema’s uit het dagelijks leven van kinderen in de leeftijd van 4 – 10 jaar. (of ouder)

Elke sessie wordt afgesloten met een praktische opdracht waarmee je zelf kan filosoferen met kinderen.

Filosofische vragen

In de workshop “filosoferen met kinderen met prentenboeken” gaan we bijvoorbeeld  aan de slag met de volgende denkvragen:

Wat doe jij in de natuur? Is natuur binnen of buiten? Waarom denk jij dat? Kan je natuur van binnen naar buiten nemen? Of andersom? Hoe werkt dat? Wat hoort er wel of niet bij natuur? Is dat altijd zo? Van wie is de natuur? Wie is de baas over de natuur? Kan natuur veranderen?

Voorbereiding (15 minuten)
Deelnemers krijgen van te voren instructies over benodigde materialen. Eventueel worden deze toegestuurd.

Heb je zin om zelf al thuis aan de slag te gaan. Filosoferen met kinderen thuis kan starten met deze leuke tips en aanwijzingen .

Filosoferen met kinderen thuis

En leuke verhalen om alvast mee te filosoferen:

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 3 dagen  voor start-datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht.