Ouders filosoferen met kinderen over verzamelen

45,00

  • Data: 25 januari, 1 en 8 februari
  • 20:00-20:45
  • Locatie: Online/Zoom
  • Doelgroep: (groot)ouders (of andere begeleiders van kinderen)
  • Thema: verzamelen
  • 3 sessies voor 45 euro

Wissen

Ouders filosoferen met kinderen 

Kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al veel vragen over van alles en nog wat. Vaak blijven ze doorvragen ook al geeft een ouder een snel antwoord. Kinderen zijn vaak niet op zoek naar antwoorden maar willen graag over iets nadenken. Ze proberen dat hardop te oefenen, en dat doen ze niet voor niets! Hoe meer ze oefenen en daar ook de ruimte voor krijgen hoe makkelijker het ze afgaat. Dat betekent een brede ontwikkeling voor je kind. Het kind leert steeds nieuwe dingen te onderzoeken en zelfstandig te denken. Het leert  zich beter te uiten verbaal en ook sociaal. Je kind leert ook allerlei verschillen tussen mensen, situaties en dingen te herkennen en te onderzoeken. Kortom je kind houdt een open mind en zal sneller, makkelijker en meer dingen leren en vaardigheden ontwikkelen.

Sessies ouders filosoferen met kinderen

In de sessies “ouders filosoferen met kinderen”  oefenen ouders een open, vragende houding naar hun kind. Ouders leren hoe zij open vragen kunnen stellen over  wisselend thema’s. Zij leren denkvragen te herkennen en te onderscheiden van anderen soorten vragen. Ouders krijgen themagericht materiaal aangeboden waarmee ze met hun kind ook zelf aan de slag kunnen. Denklus biedt verhalenstof, spelletjes, actualiteiten en creatieve opdrachten per leeftijdsgroep.

Lees verder

Ouders filosoferen met kinderen  over wisselende thema’s

In 2021 organiseert Denklusweer verschillende  on-line sessies filosoferen met kinderen voor ouders en grootouders. De workshops bestaan allen uit 3  sessies van 20.00 -20.45 en gaan over wisselende thema’s uit het dagelijks leven van kinderen.

Elke sessie wordt afgesloten met een praktische opdracht waarmee je zelf kan filosoferen met je kind.

Filosofische vragen

In de workshop “ouders filosoferen met kinderen over verzamelen” gaan we onder andere aan de slag met de volgende denkvragen:

Wat is een verzameling eigenlijk? Welke verzamelingen zijn er? Kan een verzameling veranderen?  Wie bepaalt wat jij verzamelt? Wat zijn de verschillen tussen een verzameling en een voorraad? Hoe komt dat? Kan je alles verzamelen?

Voorbereiding (15 minuten)
Deelnemers krijgen van te voren instructies over benodigde materialen. Eventueel worden deze toegestuurd.

Heb je zin om zelf al thuis aan de slag te gaan. Filosoferen met kinderen thuis kan starten met deze leuke tips en aanwijzingen .

Ouders filosoferen met kinderen thuis

En leuke verhalen om alvast mee te filosoferen:

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht.