Filosoferen met een jeugdige

Doelgroep

doe je samen met Denklus

Denklus

filosofeert graag met kinderen

Denklus filosofeert met kinderen en jongeren vanaf 4 jaar. Per doelgroep is prachtig en veelzijdig materiaal ontwikkeld dat past bij de belevingswereld van het kind of de jongeren.
Voor

kinderen gaat het om spel, verhalen & tekenen

Voor jonge kinderen (van 5-7 jaar) gaat het bij Denklus om spel, verhalen en ook tekenen. Allemaal mooi om ook met elkaar over te praten en te denken. Levendigheid, speelsheid en creativiteit zijn sleutelwoorden.

Kinderen vanaf 7 jaar

Voor kinderen van 7 jaar gaat het om de dingen uit het alledaagse leven. En ook vooral de vragen die zij daarover hebben. Dat is heel goed voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Nieuwsgierig kunnen kijken en onderzoeken in een veilige omgeving van het dagelijks leven. Hoe kan je daarover vragen stellen aan jezelf en je omgeving? De wereld wordt steeds groter en ruimer ook in jouw hoofd. Je wordt een echte wereldburger bij Denkus!
Lees meer over kinderen vanaf 7 jaar

Kinderen vanaf 10 jaar

Kinderen vanaf 10 jaar willen graag over wereld- dingen nadenken en onderzoeken. Over mensen, dieren, natuur, de aarde, geschiedenis of economie. Het is heerlijk als je met anderen kan grasduinen in dit onderzoek onder goede begeleiding. Want alles wat jij je durft af te vragen zorgt er ook voor dat je meer interesse hebt om iets te leren over de wereld, over andere mensen, wiskunde, natuurkunde en nog veel meer. Met Denklus opent elke denkvraag deuren naar nieuwe interessante dingen. En die gaan komen als je naar de middelbare school gaat! Dus dan zijn je hersens lekker lenig en ben jij niet voor één gat te vangen. En hoef je niet alleen maar weetjes en wetjes te stampen, maar heb jij veel meer ruimte in jouw hoofd. Je wordt een reiziger in het universum!
Lees meer over kinderen vanaf 10 jaar

Jongeren vanaf 12 jaar

Jongeren kunnen vanaf 12 jaar bij Denklus echte filosofische gedachten onderzoeken. Je maakt op een leuke manier (dus niet saai) kennis met het gedachtengoed van veel verschillende filosofen. Denklus heeft daar spannende verhalen en spelletjes voor. Met begeleiding van Denklus en andere deelnemers leer je zelf je gedachten hierover op een rijtje te krijgen en te beargumenteren. Dat is belangrijk want, je gaat toch niet alles zomaar aannemen voor waar wat je leert en leest. Bij Denklus word jij zelf een kritische denker.
Lees meer over jongeren vanaf 12 jaar
filosoferen met (groot) ouders

Ouders & Grootouders

Voor ouders en grootouders biedt Denklus praktische en inspirerende thema’s en gesprekken. Want het is niet alleen fijn maar ook belangrijk dat jij, als ouders echt kan praten met andere ouders en jouw (klein) kind. Dat kan ook op afstand, online, over de hele wereld. Hoe neem je een geïnteresseerde open houding aan naar jouw (klein)kind? Hoe maak je kontakt in een gesprek? Hoe zet jij jouw (klein)kind aan het denken, zonder dat je oordeelt maar wel vraagt. Welke vragen stel jij? Welke thema’s snijdt jij aan? Verbinding houden met jouw kind, ook als het zijn eigen leven steeds meer gaat leven, biedt veiligheid en groei!

Filosofiecafé

In het filosofiecafé van Denklus kan iedereen meedoen! De gesprekken gaan over wisselende maatschappelijke thema’s. Denklus gebruikt kunst, cultuur, verhalen en beelden en nog veel meer om jou te inspireren en uit te nodigen voor een goed gesprek met elkaar. Bij Denklus Filosofiecafé maakt het niet uit wat je gestudeerd hebt of wat je weet of wat je kan of wie jij bent of hoe je praat. Denklus biedt professionele begeleiding voor een mooi en inspirerend gesprek en brengt jou op nieuwe ideeën.

over-mij-filosofiecafe
Ontwikkel

je actieve taalvaardigheid, luistervaardigheid, creativiteit, sociaalvaardigheid en zelfstandigheid samen met Denklus!

Handen & voeten

geef je denken handen en voeten

Jouw denken krijgt handen en voeten!