Referenties

Voorbijgangers van Denklus. Wil jij ook je ervaring(en) met Denklus delen? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen.

Gu...

25 jaar

Toen ik met het filosofiecafé mee had gedaan besefte ik dat ik in deze veilige omgeving had ontdekt hoe ik anders kon denken. Ik had ontdekt hoe ik van mening kon veranderen en daar met anderen over kon praten. Dat ik mijn houding zelf kon veranderen met behulp van het Socratisch gesprek. Ik ontdekte dat ik me helemaal niet hoefde te verdedigingen! Dit heeft mij erg geholpen bij het afstuderen en het schrijven van mijn Thesis.

Ja...

18 jaar

Ik heb gemerkt door de sessies filosoferen dat het heel prettig is om argumenten te leren geven en te horen. Als wij op school elkaar feedback geven komt dan komen we niet verder dan leuk! Of goed! En niemand kan uitleggen waarom hij/zij dat zegt.

W...

90 jaar

Ik merk in het filosfiecafé dat we er allemaal anders over denken, ja ik kom uit een andere tijd!

Da...

11 jaar

In het filosoferen in de bibliotheek over oerstof en intelligentie heb ik als hoogbegaafde geleerd dat ik op deze manier veel meer kan met de dingen die ik weet.

We...

56 jaar

Toen mijn nichtje van 16 jaar op vakantie bij mij kwam kon ik goed contact met haar maken door haar gewoon open, belangstellend vragen te stellen over dingen die zij doet en meemaakt. Heel fijn dat ik zo’n open vragende houding heb kunnen leren bij Denklus. En… ze pakte niet eens haar telefoon tijdens het gesprek!

Jo...

25 jaar

Op de middelbare school had ik vroeger niet zo veel zin in feitjes uit mijn hoofd te leren. Ik had niet hele hoge cijfers in de eerste twee jaren. Maar, ik had wel leren nadenken en dat bracht me in de jaren later op school veel verder. Het leren hield niet meer op! En nu ben ik zelf docent op een middelbare school en ik leer nog iedere dag!

Ca...

Moeder van een kleuter, 5 jaar

Het is heel belangrijk dat jonge kinderen denkvragen krijgen om echt over na te denken. Zelf heeft mijn zoon veel van dit soort vragen en daar merk ik aan dat hij het leuk vindt om na te denken.

Ja...

Moeder van S, 5 jaar

Mijn dochter deed heel enthousiast mee met de spelletjes en het gesprek op de online kleuter filosofie sessies bij Denklus. Ik merkte dat ze na die sessie allerlei nieuwe dingen ging ontdekken; wat is praten, wat zie je wel en wat zie je niet? en… wat kun je eigenlijk eten? Ook vertelde ze er aan andere mensen voluit over wat ze allemaal aan het denken en aan het ontdekken was.

Ve...

Moeder van V, 7 jaar

Toen we in de online sessie met kleuters nadachten over praten en praten met je handen was mijn dochter heel enthousiast want zij had vanwege mijn slechthorendheid veel ervaring met gebarentaal. En ze ontdekte ook dat er nog andere manieren van praten waren zonder woorden.

Ev...

Moeder van D, 4 jaar

Het is wel belangrijk dat de omgeving rustig is bij de online sessies want de aandacht van jonge kinderen is snel afgeleid. De spelletjes helpen heel goed.

Se...

22 jaar

Ik studeer zelf filosofie en ben al heel vaak bij het filosoferen met kinderen aanwezig geweest bij Denklus en ook de sessie Socratisch gesprek bij Denklus. Als de kinderen dit doen op een andere plek dan school, bijvoorbeeld in de praktijk van Denklus of een andere openbare locatie, dan zie je dat er meer vrijheid is. De kinderen zitten als vanzelf niet meer in de modus van goed of fout, zoals op school vaak het geval is. Door met kinderen te filosoferen kan er op veel meer plaatsen die vrijheid zijn.

Je...

10 jaar

Filosoferen is reizen in je hoofd, daar heb je alle ruimte en het kan steeds veranderen.

Ay...

7 jaar

Als je alles in je omgeving verandert kan je ook reizen in je hoofd. In de vakantie filosoferen is dan 2x vakantie!

Va...

45 jaar, moeder van Ro, 10 jaar

In de Corona-tijd heb ik samen met mijn zoon de verhalen om mee te filosoferen van Denklus geluisterd, en we hebben er samen lekker over door kunnen praten.

We...

56 jaar

Door met Denklus samen te werken herinner ik mij veel meer van de gesprekken met mijn toen nog jonge dochter. Zij was ook op haar 3e jaar al een echte denker; ze had fantastische vragen over zoveel dingen.

Ja...

19 jaar

Door de persoonlijke gesprekken in de praktijk van Denklus heb ik heel goed kunnen werken aan mijn essay over Rousseau en heb er ook nog een prachtig cijfer voor gehaald.