Ouders

Kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al veel vragen over van alles en nog wat. Vaak blijven ze doorvragen ook al geeft een ouder een snel antwoord.

Over

de (groot)ouders doelgroep bij Denklus

Kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al veel vragen over van alles en nog wat. Vaak blijven ze doorvragen ook al geeft een ouder een snel antwoord. Kinderen zijn vaak niet op zoek naar antwoorden maar willen graag over iets nadenken. Ze proberen dat hardop te oefenen, en dat doen ze niet voor niets! Hoe meer ze oefenen en daar ook de ruimte voor krijgen hoe makkelijker het ze afgaat. Dat betekent een brede ontwikkeling voor je kind. Het leert steeds nieuwe dingen onderzoeken en zelfstandig te denken. Het leert  zich beter te uiten verbaal en ook sociaal. Het leert allerlei verschillen tussen mensen, situaties en dingen te herkennen en te onderzoeken. Kortom je kind houdt een open mind en zal sneller, makkelijker en meer dingen leren en vaardigheden ontwikkelen.

Het doel van de sessies van Denklus filosoferen met de ouders en grootouders is dat zij hun kind de ruimte en veiligheid kunnen geven om vrij en zelfstandig te denken. In de sessies leer je hoe je het filosofisch gesprek met je (klein)kind in gang kan zetten en spel en verhaal kan gebruiken om het te stimuleren.

Heb jij interesse in een van onze denk-klus-sessies, op school, thuis of in de Denklus praktijk? We horen het graag!

(Groot)ouders

Als (groot)ouder leer je onder andere:

filosoferen met (groot) ouders
Ontwikkel

je actieve taalvaardigheid, luistervaardigheid, creativiteit, sociaalvaardigheid en zelfstandigheid samen met Denklus!