Filosoferen met kinderen “thuisbezorgd”

135,00240,00

  • Zelfgekozen datum en tijd
  • Duur; 1,5 uur
  • Locatie bij jou thuis
  • Doelgroep: vanaf 5 jaar
  • prijs inclusief materiaal, exclusief reiskosten
  • Thema: wisselende thema’s uit het alledaagse

Filosoferen met kinderen 

Filosoferen met kinderen  is  doen we door vragen te stellen en te praten over dingen uit het dagelijks leven. Waarom is dat zo?  Doe jij dat ook zo? Hoe doe jij dat? Waarom doe je dat? Moet dat ook altijd? Dat zijn heerlijke vragen!  Je kan ze wel duizend keer per dag stellen. Wat nou als je samen met andere kinderen op onderzoek uitgaat en jullie zelf allerlei verschillende antwoorden op die vragen vinden? Dat zou toch gaaf zijn?

Sessies filosoferen met kinderen thuisbezorgd

Filosoferen met kinderen “thuisbezorgd” brengt kinderfilosoof Karin Glaubitz filosoferen aan huis. Bij de kinderen thuis organiseert  zij een sessie filosoferen met een verhaal, (poppen)spel, gesprek en een creatieve opdracht.

Ben jij toe aan eens iets anders om te doen met een groepje kinderen in jouw huis? Wil jij graag met anderen iets leren en bespreken?

Thuis met Denklus

Je voelt je waarschijnlijk snel thuis met Denklus aan huis. We maken een knusse plek om met elkaar aan tafel te zitten. Je krijgt veel professionele aandacht. We werken met kleine groepjes van maximaal 4 kinderen.

 

Creatieve opdracht

Bij elke sessie krijg je ook een kleine creatieve opdracht; over het besproken onderwerp maak je een foto, een tekening   een collage en nog veel meer.

Thuis zelf aan de slag?

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan? Filosoferen thuis kan met dit leuke ingesproken verhaal. Er zijn ook vragen en creatieve opdrachten bij. Het gaat over een olifantenei. Wat is dat nou weer? Kan een olifant wel een ei leggen? 

Voorbeeld filosoferen thuis

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.