Filosoferen met jongeren & jongvolwassenen: geef een goed gesprek kado!

60,00

  • Start 1/2/2021
  • Datum en tijd zelf te kiezen
  • Duur 1 uur
  • Individueel gesprek
  • Locatie: Online/Zoom
  • Doelgroep; Jongeren en jong volwassenen vanaf 16 jaar
  • Thema; samen te kiezen
  • Kadobon

Filosoferen met jongeren & jongvolwassenen: geef een goed gesprek kado!

Wil je een origineel kado geven met de feestdagen of gewoon voor een verjaardag? Geef een goed gesprek kado voor jouw kind, kleinkind, neef of nicht of….andere dierbare(n).

Met deze kadobon draag je niet alleen bij aan de algemene autonome ontwikkeling van de ontvanger, maar ook aan de wereldoriëntatie, 21ste eeuwse vaardigheden, taalvaardigheid en assertiviteit!

Filosoferen met jongeren & jongvolwassenen

Filosoferen met jongeren & jongvolwassenen gaat over wat jij denkt, ontdekt en leest over de wereld van nu en de wereld van de filosofen.  Socrates, Plato en Diogenes, om er maar een paar te noemen. Dat waren Griekse wijsgeren van voor onze jaartelling.  Op straat in de openbare ruimtes werd in Griekenland veel gefilosofeerd in de wandelgangen, de Agora. Ook in het Romeinse rijk liepen de filosofen tussen de mensen rond en gingen gesprekjes aan; Seneca, Cicero en Epicurus.  Over de hele wereld zijn er altijd filosofen geweest die de mensen om hen heen tot nadenken brachten. Er is over deze bijzondere gedachten ook veel geschreven.  In de sessies van Denklus filosoferen met jongeren en jongvolwassenen kan jij je laten inspireren door allerlei filosofen. Want in deze tijd kunnen we nog steeds met ze meedenken. En, dat is minstens net zo interessant, dan gaat het om de vraag “Wat denk jij?

Lees verder;

Sessie filosoferen met jongeren en jongvolwassenen

In de sessie filosoferen met jongeren en jongvolwassenen kan het gaan om de volgende vragen. Wat vind jij mooi? Hoe communiceer jij met anderen, op je werk, studie of op school? Wat zie je op straat? Zien we allemaal hetzelfde? Hoe werkt reclame? Wat kan je verkopen? Mag je alles verkopen? Hoe verdien je geld? Wat lees jij in de krant of hoor je in het nieuws? Is dat allemaal waar? Hoe weet je dat? En, hoe praat je daar met anderen over? Hoe leg jij uit hoe jij erover denkt? Kan je meer duidelijkheid krijgen over wat jij en een ander denkt? Wat moet je daarvoor doen?

Van de Griekse filosoof Socrates hebben we, via de werken van Plato, zijn leerling, veel kunnen leren. Het Socratisch gesprek is ook vernoemd naar de wijze waarop Socrates gesprekken aanging over allerlei kwesties.

Deze handige online-Denk-klus filosoferen met jongeren en jongvolwassenen kan jou goed uitkomen als je met anderen gesprekken voert over actualiteit en dagelijkse ervaringen en als je voor je school /studie/werk iets moet schrijven of presenteren. Na deze Denk-klus ben jij extra goed voorbereid.

Meer lezen over het Socratisch gesprek Kristof van Rossem

Voorbereiding (15 minuten)
Deelnemers krijgen van te voren instructies over benodigde materialen. Eventueel worden deze toegestuurd.

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht. Na betaling ontvang je een kadobon per mail of over de post. De ontvanger kan zelf contact opnemen met denklus voor een afspraak.