Filosofiecafé a/d IJssel

6,0045,00

  • Data:2/9, 7/10, 4/11,12/, 6 /1,  3/2, 2/3,6/4,  11/5, 1/6
  • 10.30-12.00
  • Lokatie: Denklus, Capelle a/d IJssel 
  • volwassenen & jongeren
  • Thema: wisselend
  • Prijs: 6 euro enkel (optie 1)
  • 40 euro pass-partout ( 8 x deelnemen strippenkaart) kies bij inschrijving optie 8 deelnemers
  • aanmelden via deze website
  • Maximaal 10 deelnemers

Filosofiecafé a/d IJssel

In Filosofiecafé a/d IJssel voeren we regelmatig, ongeveer 1 x per maand,  met jongeren en volwassenen een Socratisch gesprek. We doen een onderzoek naar een bepaald thema of vraagstelling. Rond de (virtuele/zoom) tafel voeren we met elkaar een filosofisch gesprek over een actueel thema, geïnspireerd vanuit een gedicht of een beeld.

Vind jij het leuk om met anderen na te denken over een bepaald thema en laat je je graag inspireren door een kunstenaar?

Wil jij de kunst van het vragen stellen en het luisteren oefenen? Doe mee en scherp je eigen gedachten in een filosofisch gesprek met anderen.

lees meer

Ook in 2023-24 voeren we in filosofiecafé a/d IJssel weer Socratische gesprekken  over wisselende thema’s . We gebruiken hierbij weer een aantal voorbeelden uit kunst en cultuur.

Lees meer

Anderen zeggen over hun deelname aan het filosofiecafé:

Gu…

25 jaar

Toen ik met het filosofiecafé mee had gedaan besefte ik dat ik in deze veilige omgeving had ontdekt hoe ik anders kon denken. Ik had ontdekt hoe ik van mening kon veranderen en daar met anderen over kon praten. Dat ik mijn houding zelf kon veranderen met behulp van het Socratisch gesprek. Ik ontdekte dat ik me helemaal niet hoefde te verdedigingen! Dit heeft mij erg geholpen bij het afstuderen en het schrijven van mijn Thesis.

Ja…

18 jaar

Ik heb gemerkt door de sessies filosoferen dat het heel prettig is om argumenten te leren geven en te horen. Als wij op school elkaar feedback geven komt dan komen we niet verder dan leuk! Of goed! En niemand kan uitleggen waarom hij/zij dat zegt.

W…

90 jaar

Ik merk in het filosfiecafé dat we er allemaal anders over denken, ja ik kom uit een andere tijd!

 

 

Voorbereiding (15 minuten)
Deelnemers krijgen van te voren instructies over benodigde materialen. Eventueel worden deze toegestuurd.

Lees het verslag van het filosofiecafé van 28/8 2019

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht.

Extra informatie

Aantal deelnemers

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10