Filosoferen met kinderen op locatie

80,00120,00

  • Datum / tijd zelf te kiezen
  • Locatie; bilbiotheek, school , buurthuis etc
  • Doelgroepen;  4-16 jaar
  • Prijs: vanaf 100 euro
  • Optie 1: 100 euro sessie 45 minuten
  • Optie 3: 145 euro sessie 90 minuten (met creatieve opdracht)
  • Thema: wisselende thema’s uit het alledaagse/ gebruik makend van een boek
  • Prijs inclusief 21 % BTW exclusief reis en materiaal

Filosoferen met kleuters op locatie

Filosoferen met kleuter doen we door spelenderwijs vragen te stellen en te praten over dingen uit het dagelijks leven. Waarom is dat zo?  Doe jij dat ook zo? Hoe doe jij dat? Waarom doe je dat? Moet dat ook altijd? Dat zijn heerlijke vragen!  Je kan ze wel duizend keer per dag stellen. Wat nou als je samen met andere kinderen op onderzoek uitgaat en jullie zelf allerlei verschillende antwoorden op die vragen vinden? Dat zou toch gaaf zijn?

Sessies filosoferen met kleuters over het alledaagse op locatie.

Denklus filosofeert  met kleuters op uw locatie (bibliotheek, school of buurthuis). We praten met elkaar in de kring over alledaagse vragen:

Ben je net terug van vakantie?  Wat heb je gedaan op school of thuis? Wat wel of niet? Waarom? Wie bepaalt wat jij doet? Hoe ging jij vandaag naar school of niet? Wat mag jij eten? Doen we elke dag hetzelfde? Wie zijn jouw vrienden? Waarom? Hoe werkt dat? Heb je altijd dezelfde vrienden? Al deze onderwerpen en meer komen aan de orde.  Er een verhaal, gesprek, een spelletje.

Je voelt je thuis

Je voelt je waarschijnlijk snel thuis bij het doen-denken-filosoferen  met  Karin Glaubitz. We maken  een knusse plek om met elkaar in de kring te zitten. Je krijgt veel professionele aandacht. En er is altijd ook een mooi verhaal een spel en een creatieve opdracht (die niet moeilijk is)

 

Creatieve opdracht

Bij elke sessie krijg je ook een kleine creatieve opdracht; over het besproken onderwerp maak je een foto, een tekening   een collage en nog veel meer.

Thuis aan de slag?

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan? Filosoferen thuis kan met dit leuke ingesproken verhaal. Er zijn ook vragen en creatieve opdrachten bij. Het gaat over een olifantenei. Wat is dat nou weer? Kan een olifant wel een ei leggen? 

Voorbeeld filosoferen thuis

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.