Filosoferen met kinderen voor professionals digitaal werken

181,50

 • Kies eigen datum en tijd
 •  Per sessies van  90 minuten 181,50
 • Locatie: Online/eigen praktijk/Zoom
 • Doelgroep: professionals /Individueel/ouders

Filosoferen met kinderen voor professionals digitaal werken

Denklus traint professionals die willen filosoferen met kinderen. De training filosoferen met kinderen voor professionals is modulair opgezet per leeftijdsgroep. Iedere module heeft een thema met bijbehorend gespreksplan. Denklus maakt een module op maat voor wie beroepsmatig met kinderen werkt.

Wie , wat en hoe?

Filosoferen met kinderen voor professionals is voor mensen die graag zelf willen filosoferen met kinderen. Denklus biedt een training die past bij jouw werksituatie. Als je bijvoorbeeld werkt als docent in het basis- of voorgezet onderwijs, als vakdocent, mediator of pedagogisch hulpverlener.

Voor het basisonderwijs biedt Denklus een complete leergang filosoferen met kinderen aan. Elke module heeft betrekking op een (school) thema, filosofisch onderwerp en is ontwikkeld per leeftijdsgroep en fase in het onderwijsprogramma.

Denklus biedt  speciale opleidingsmodules voor digitaal filosoferen met kinderen 

In deze  modules leer jij voor een specifieke situatie je les programma zo te ontwerpen dat je digitaal kan filosoferen met kinderen (of-line of on-line). De modules zijn op maat en toegesneden  op dat wat in jouw praktijk filosoferen met kinderen actueel is. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn;  mediawijsheid, echtscheiding, democratie of milieu.

Werkwijze : 

Afhankelijk van de lesvraag behandelen de aspecten die bijzonder aandacht verdienden in de digitale ls.

Stappenplan

 • Hoe kies je het thema voor een digitale les? Waar moet je op letten?
 • Startvragen, onderzoeksvragen, vragenpad en denkroute: Hoe bouw je een vragenpad op als er geen directe interactie is met je doelgroep. Hoe verwerk je je filosofische vragen in zelfwerkzaamheid? Hoe zet je interactie in gang(denkroute) bij de ontvangers?
 • Houding: Welke houding neem je aan in een digitale, niet interactieve les. Hoe gebruik je je stem, tempo, pauzes , aandacht, directe aanspreking.
 • Oefening: Je krijgt oefenmateriaal om korte digitale lessen te maken.
 • Werkvorm, materiaal en afsluiting: Je krijgt voorstellen en uitwerkingen voor werkvormen om digitaal te filosoferen met kinderen in jouw werkpraktijk. Je krijgt benodigd materiaal om te gebruiken bij je gesprekken. Ter afsluiting van iedere module  krijg je alles in een lesontwerp. In het lesontwerp staan je leerdoelen en checklijsten voor bereikte resultaten (certificaat per lesthema, doelgroep en filosofische thema’s)
 • Voorbereiding Deelnemers krijgen van te voren instructies over benodigde materialen. Eventueel worden deze toegestuurd.
 • Tijdsbesteding. Per module besteedt je ongeveer 8 uur waarvan een groot deel in je dagelijkse praktijk.
 • Begeleiding op de werkplek. Denklus  begeleidt op verzoek op lokatie. kosten ; 100 euro per bezoek , exclusief reiskosten en reistijd.

 

Voorbeelden van thema’s:

Identiteit; je bent wat je eet

Waarde en handel

Wat is een grap

Een leuke les om zelf te doen met kleuters met prentenboek

Lees meer over wat er anders is aan een sessie filosoferen met groepen kinderen op de basisschool

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht.