Filosoferen kind in de praktijk van Denklus (individueel)

380,00

  • datum zelf te kiezen; serie van 10 x 45 minuten
  • Locatie: praktijk van Denklus
  • Doelgroep: kind individueel vanaf 5 jaar
  • Thema: in overleg

Filosoferen kind in de praktijk van Denklus

Kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al veel vragen over van alles en nog wat. Vaak blijven ze doorvragen ook al geeft een ouder een snel antwoord. Kinderen zijn vaak niet op zoek naar antwoorden maar willen graag over iets nadenken. Ze proberen dat hardop te oefenen, en dat doen ze niet voor niets! Hoe meer ze oefenen en daar ook de ruimte voor krijgen hoe makkelijker het ze afgaat. Dat betekent een brede ontwikkeling voor je kind. Het kind leert steeds nieuwe dingen te onderzoeken en zelfstandig te denken. Het leert  zich beter te uiten verbaal en ook sociaal. Je kind leert ook allerlei verschillen tussen mensen, situaties en dingen te herkennen en te onderzoeken. Kortom in filosoferen kind in de praktijk van Denklus zie je hoe je kind een open mind kan houden en sneller, makkelijker en meer dingen leren en vaardigheden ontwikkelen. 

Stimuleren van de actieve taalontwikkeling

Kinderen ontwikkelen hun actieve taalvaardigheid als ze filosoferen.  Kinderfilosoof Karin Glaubitz heeft veel onderzoek gedaan naar ontwikkeling van actieve taalvaardigheid en filosoferen. Zij gebruikt speelse en inspirerende  materialen zoals verhalen, spelletje en creatieve opdrachten.

Lees verder over taalontwikkeling en filosofie

Voorbereidende sessie filosoferen kind  

Op aanvraag organiseert Denklus een serie sessies individueel voor jouw kind om niet alleen  het denken te stimuleren maar ook de taalvaardigheid, creativiteit en assertiviteit te ontwikkelen.

Thema’s zijn wisselend; herinneringen, verzamelen, kunst, media, natuur etc.

Voor kleuters bijvoorbeeld  Watercircus & vriendschap in een potje

We behandelen thema’s die actueel zijn voor jouw kind, haar of zijn ontwikkelbehoefte en persoonlijk gedrag.

Lees verder 

Voorbereiding (15 minuten)
Deelnemers krijgen van te voren instructies over benodigde materialen. Eventueel worden deze toegestuurd.

Heb je zin om zelf al thuis aan de slag te gaan. Filosoferen met kinderen thuis kan starten met deze leuke tips en aanwijzingen .

Ouders filosoferen met kinderen thuis

En leuke verhalen om alvast mee te filosoferen:

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 1 week voor datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht.