Filosoferen met prentenboeken lesontwerp

7,5022,50

  • Prentenboek met vragenpad om gesprek met kind te voeren
  • Prijs; 7,50 voor het lesontwerp en 22,50  euro met het boek erbij (indien voorradig, in overleg)
  • Doelgroep: vrienden/ (groot)ouders/(klein)kinderen
  • Thema: op basis van waarom vraag
  • Duurzaam

filosoferen met kinderen met prentenboeken lesontwerp

Bij Denklus kan je een lesontwerp aan de hand van een prentenboek kopen. Zo kan je zelf aan de slag met een prentenboek.   Denklus selecteert op (verzoek) een thema en een mooi prentenboek voor jouw les of voor jouw kind. De boeken zijn allemaal ge-recyclend dus duurzaam.

“filosoferen met kinderen met prentenboeken lesontwerp”  Haalt op speelse wijze meer uit een kinderboek. Onderzoek een speciaal kinderverhaal met beelden,  oefen in gespreksvoering en maak een creatieve opdracht. Met  een prachtig prentenboek kruip je in de huid van het kind, of in onze eigen kinderhuid!

Filosoferen met kinderen 

Kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al veel vragen over van alles en nog wat. Vaak blijven ze doorvragen ook al geeft een ouder een snel antwoord. Kinderen zijn vaak niet op zoek naar antwoorden maar willen graag over iets nadenken. Ze proberen dat hardop te oefenen, en dat doen ze niet voor niets! Hoe meer ze oefenen en daar ook de ruimte voor krijgen hoe makkelijker het ze afgaat. Dat betekent een brede ontwikkeling voor je kind. Het kind leert steeds nieuwe dingen te onderzoeken en zelfstandig te denken. Het leert  zich beter te uiten verbaal en ook sociaal. Het leert ook allerlei verschillen tussen mensen, situaties en dingen te herkennen en te onderzoeken. Kortom je kind houdt een open mind en zal sneller, makkelijker en meer dingen leren en vaardigheden ontwikkelen.

Lees verder

Filosofische vragen

Filosoferen met kinderen thuis

En leuke verhalen om alvast mee te filosoferen:

Betaling
iDeal of via handmatige overschrijving uiterlijke 3 dagen  voor start-datum. Bij afzegging korter dan 24 uur van te voren wordt het bedrag voor de sessie in rekening gebracht.